نخستین جلسه شورای سیاستگزاری هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا، به صورت مجازی برگزار شد. این جلسه با حضور دکتر کاوه خودرابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دکتر عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ کمسیون ملی یونسکو، دکتر اسماعیل تاجبخش از دانشگاه علامه طباطبایی، سرکار خانم افسرالملوک ملکی از پژوهشگاه علوم انسانی […]
نخستین جلسه شورای سیاستگزاری هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا، به صورت مجازی برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر کاوه خودرابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دکتر عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ کمسیون ملی یونسکو، دکتر اسماعیل تاجبخش از دانشگاه علامه طباطبایی، سرکار خانم افسرالملوک ملکی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دکتر سعید ماخانی از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و مدیر تولیت شمس تبریزی در فضای مجازی برگزار شد.
دکتر مستکین در این جلسه با اشاره به تصویب هشتصدمین سالگرد دیدار شمس و مولانا در مجمع عمومی کشورهای عضو یونسکو بر لزوم برگزاری حضوری همایش تاکید کرد و گفت :باتوجه به ثبت رویداد دیدار شمس و مولانا و تبیین جایگاه خوی در این اتفاق مبارک، هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا باید هوشمندانه و با تفاوتهای بنیادی با همایشهای گذشته برگزار شود.
دکتر خودرابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور هم با اعلام آمادگی و حمایت همه جانبه این انجمن از برگزاری این رویداد بین المللی گفت :خوشبختانه تلاش و مسولیت پذیری تولیت شمس تبریزی و شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی و حمایتهای کمسیون ملی یونسکو از موضوع شمس موجب میشود تاصیانت از میراث فرهنگی کشورمان در این حوزه نمود بیشتری داشته باشد و آنچه که درمورد حکیم نظامی بر سر کشورمان آمد، در مورد شمس تکرار نشود.
دکتر تاجبخش عضو هیئت علمی و نماینده دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این جلسه بر انجام پژوهشهای علمی برجسته در این همایش تاکید کرد و گفت :عدم غفلت از نقد، و تصحیح نسخ خطی در حوزه شمس باید از اولویت محورهای علمی این همایش باشد.
افسر الملوک ملکی نماینده پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هم در این جلسه با اشاره به موفقیتهای برگزاری مشترک همایشهای علمی شمس و مولانا در سنوات گذشته با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت :نمایه شدن مقالات همایشهای شمس و مولانا در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و استقبال پژوهشگران خارجی نشان از جاافتادگی این رویداد در محافل علمی دارد.
جعفرپور مدیر تولیت شمس تبریزی هم در این نشست مجازی دیدار شمس و مولانا را رویکرد اصلی هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا عنوان کرد و گفت : سال ۱۴۰۱ این رویداد بین المللی را با همکاری مراکز معتبر علمی کشور و کمسیون ملی یونسکو باید با نگاه ویژه و تمرکز بیشتر بر موضوعات بین المللی در این حوزه برگزار کنیم.
در ادامه این جلسه در خصوص انتخاب دبیر علمی همایش مباحثی مطرح و مقرر شد گزینه های مختلف از طرف تولیت شمس تبریزی همراه با سوابق فعالیت معرفی و در جلسه هفته آینده شورای سیاستگزاری مطرح و دبیر علمی تعیین شود.
هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا ۷مهر ماه سال ۱۴۰۱همزمان با سالروز بزرگداشت شمس و مولانا در خوی دارالقرار شمس برگزار خواهد شد.