انا لله و انا الیه راجعون حجت الاسلام والمسلمین سید رضی شکوری امام جمعه سابق شهرستان خوی و عضو هیئت امنا و هیئت مدیره موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. بدینوسیله موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر درگذشت این انسان وارسته و دانشمندفرهیخته را […]
انا لله و انا الیه راجعون
حجت الاسلام والمسلمین سید رضی شکوری امام جمعه سابق شهرستان خوی و عضو هیئت امنا و هیئت مدیره موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
بدینوسیله موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر درگذشت این انسان وارسته و دانشمندفرهیخته را که در راه ترویج دین مبین اسلام و صیانت از ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاشهای بی شائبه ومخلصانه ای را انجام داد به مردم شهرستان خوی و خانواده ایشان تسلیت گفته و از درگاه حق تعالی بالاترین درجات را در دنیای باقی برایشان آرزومنداست.
بی شک تلاشهای این بزرگ مرد در حوزه فرهنگ و ادب ایران زمین به خصوص کوششهای خستگی ناپذیر ایشان در حمایت و هدایت برنامه های موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر هرگز فراموش نخواهد شد.
به یادگار و برای تجدید خاطره مقدمه تحریری ایشان را بر کتاب مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی شمس و مولانا تقدیم حضورتان میکنیم.
?https://eitaa.com/shams_e_tabrizi
?www.shamstabrizi.ir
?https://t.me/shams_e_tabrizi
سخن امام جمعه محترم شهرستان خوی
بسم الله الرحمن الرحیم
در میان علوم اسلامی عرفان در هالهای از ابهام پیچیده شده است ریشهها و علل آن را باید در موارد زیر جستجو کرد
خارج از دسترس عموم بودن مفاهیم آن، غموض و عدم وضوح مفاهیم و اصطلاحات عرفانی، وجود فرقههای فراوانی به نام صوفیه همراه با دارا بودن بر اندیشه و عقاید متضاد، نفوذ اندیشههای صوفی گرانه وارداتی از اقوام و ملل پیشین از قبیل نصارا و ثنیه، برهمایی و بودایی و در نهایت عارفان و صوفیان در طول ادوار تاریخی مدام از سوی عدهای مورد طعنه، ملامت و تکفیر قرار گرفته و بعضی از آنان به قتل رسیدهاند
جهت بدست آوردن حقایق عرفانی، شناخت اندیشه و مبانی عرفای اسلامی، معرفت سیر تاریخی عرفان در دو بعد نظری و عملی و بدست آوردن تضاد و تعارضات صوفیان در ادوار مختلف تاریخی ضرورت دارد آثار تأثیرگذار در این رشته مورد مطالعه و تحلیل قرار بگیرد از قبیل آثار و تألیفات غزالی، قشیری، عینالقضاه، حلاج، فارابی، اخوانالصفا، ابنعربی، ابنسینا، ابنترکه، جامی، نسفی، شبستری، صدرالمتألهین، فیض کاشانی و …
جالب اینکه نوع صاحبان مکاتب عرفانی و صوفیان ریشه و تبار خود را به امیرمؤمنان(ع) میرسانند در حالی که اگر آنان در این ادعا صادق باشند نباید شاهد این همه انحرافات، اختلافات و تعارضات باشیم چون اصول و معیارهای عرفان اهل بیت(ع) کاملا روشن و سیره شاگردان این مکتب در اختیار بشریت قرار دارد و امیرمؤمنان(ع) در مقام بیان ویژگیها و خصوصیات عارفان حقیقی میفرماید:
به خدا سوگند، که شمارشان بس اندک است، ولى قدر و منزلتشان بسیار است. خداوند به اینان حجت ها و نشانههاى روشن خود را حفظ کند، تا آن را به همانندان خود به ودیعت سپارند و این بذر در دلهاى ایشان بکارند. علم و حقیقت و بصیرت به آنان روىآور شده و روح یقین را یافتهاند و آنچه ناز پروردگان، دشوار پنداشتهاند، بر خود آسان ساختهاند. و بر آنچه نادانان از آن مىترسند انس گرفتهاند. به تن همدم دنیایند ولى جانشان به جهان بالا پیوسته است. جانشینان خداوند در روى زمین هستند و داعیان دین اویند. آه، آه. چه آرزومند دیدارشان هستم.
به برکت انقلاب اسلامی ایران از جمله موضوعات زنده و مطرح در محافل جهانی عرفان اسلامی است و تاکنون دهها کنگره، همایش و نشست علمی بینالمللی، منطقهای و داخلی در زمینه عرفان اسلامی و معرفی چـهره واقـعی عـرفای ایرانی برگزار گردیده است.
چنین اقدامات ارزشمند عملی از سوی دانشمندان و مسئولان فرهنگی و علمی نظام جمهوری اسلامی در راستای تجلیل از عرفان و عارفان ایران اسلامی در خور تقدیر و ستایش است. به شرط این که توأم با برنامهریزی و مدیریت هوشمندانه باشد. چون بر سر راه این موضوع جریانها و چالشهای جدی متعددی وجود دارد که هدف مشترک آنها زیر سوال بردن عرفان اسلامی و خدشهدار کردن شخصیت عارفان مسلمان به ویژه عرفای ایران اسلامی است.
حجهالاسلام و المسلمین سیدرضی شکوری
امام جمعه شهرستان خوی
و عضو هیأت مدیره تولیت شمس تبریزی
?https://eitaa.com/shams_e_tabrizi
?www.shamstabrizi.ir
?https://t.me/shams_e_tabrizi