آئین تجلیل از برگزارکنندگان هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا برگزار شد. در این مراسم از ۴۴ نفر از همکاران برگزاری همایش بین المللی شمس و مولانا که هفتم وهشتم مهر ماه سال جاری در مجتمع فرهنگی، آموزشی و ورزشی بوتراب برگزار شد با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد. در این آئین حجت الاسلام […]
آئین تجلیل از برگزارکنندگان هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا برگزار شد.
در این مراسم از ۴۴ نفر از همکاران برگزاری همایش بین المللی شمس و مولانا که هفتم وهشتم مهر ماه سال جاری در مجتمع فرهنگی، آموزشی و ورزشی بوتراب برگزار شد با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
در این آئین حجت الاسلام قاسم خانی امام جمعه خوی و رئیس هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی و مفاخر با تقدیر از عوامل و دست اندرکاران برگزاری این رویداد بین المللی گفت: باید به درگاه خداوند متعال شاکر باشیم که در شهرستان خوی مفاخری برای ما عنایت کرده که با بهره مندی از ظرفیت آنها می توان برای تعالی شهرستان خوی در عرصه های مختلف استفاده کرد.
امام جمعه خوی، خوی را زادگاه و آرامگاه عارفان و عالمانی چون حضرت آیت الله العظمی خویی و شمس تبریزی و پو ریای ولی عنوان کرد و گفت . ابتکار اضافه کردن عنوان مفاخر به ادامه عنوان موسسه تولیت شمس تبریزی ستودنی است که امیدواریم این موسسه علاوه بر شمس تبریزی در معرفی دیگر مفاخر خوی نیز موفق عمل نماید.
دکتر مرتضی شهسوار رئیس شورای اسلامی شهر نیز در این مراسم با تقدیر از برگزار کنندگان هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا گفت: امسال همایش بین المللی شمس و مولانا با چالش های مختلف مواجه بود که عوامل سیاسی حاکم بر کشور و عدم هماهنگی برخی مسئولان برای برگزاری شایسته این رویداد از مهمترین آنها بود.
دکتر شهسوار افزود: تلاش همکاران موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر در برگزاری این همایش با حداقل امکانات و هزینه ها بسیار ستودنی است که همه باید تلاش کنیم با برجسته کردن نقاط قوت این همایش و تجزیه و تحلیل نقاط ضعف آن در جلسات کارشناسی در برگزاری شایسته تر این رویداد در سال های آینده موفق تر عمل کنیم
دکتر پویا منش معاون برنامه ریزی فرماندار شهرستان خوی نیز در این آئین ضمن تجلیل از همکاران این همایش گفت: عملکرد شهرستان با توجه به وسع و توانایی در برگزاری این همایش ها در سطح بین المللی بسیار خوب است ولی لازم است با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسانه سطح این رویداد ها را بیش از این افزایش دهیم.
معاون برنامه ریزی فرماندار خوی افزود: استاندار محترم آذربایجان غربی وجود آرامگاه شمس تبریزی را در خوی نقطه قوتی برای منطقه می دانند و تلاش می کنند این ظرفیت فرهنگی بالقوه به بهبود اقتصاد منطقه نیز کمک کند و طرح استفاده از فرودگاه خوی به عنوان مرز هوایی در این راستا است.
جعفرپور مدیر موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی نیز در این آئین از تلاش و همکاری حدود ۴۴ نفر از فرهیختگان شهرستان و استان در برگزاری این همایش خبر داد و گفت: در این همایش ۲۵۳ مقاله داخلی وخارجی در حوزه شمس پژوهی به دبیرخانه همایش ارسال شده بود که ۵۳ مقاله به مرحله داوری راه یافت و ۶ مقاله برای ارائه و ۳۰ مقاله برای چاپ از طرف کمیته علمی همایش انتخاب شد و ۱۲ نفر از اساتید داخلی وخارجی نیز سخنرانی کردند.
وی هزینه این رویداد را حدوداً ۲۱۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این هزینه از محل اعتبارات ۴۵۰ میلیون تومانی موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر که در ردیف اعتبارات فرهنگی شورای اسلامی شهر است تامین میشود.
وی گفت: در این همایش ۱۲۰ نفر از سایر شهرهای کشور برای حضور در برنامه های علمی این رویداد با پرداخت مبلغ ۴۰۰ هزار تومان ثبت نام و حضور داشتند که نبود هتل و اقامتگاه مناسب در شهرستان مانع از پذیرش میهمان به تعداد بیشتر شد.
جعفر پور با اشاره به همکاری موثر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبائی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، دانشگاه تبریز و دانشگاه های اصفهان و ارومیه در این همایش گفت: برای نخستین بار در این همایش دانشگاه آتاتورک ارزروم و دانشگاه های استان وان ترکیه نیز همکار این همایش بودند.
رئیس همایش بین المللی شمس و مولانا گفت: این رویداد بین المللی با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی باکد ۶۱۶۲۸ ـ ۰۱۲۲۰ در پایگاه استنادی جهان اسلام ثبت شده است. در ادامه این مراسم با رونمایی از کتاب مجموعه مقالات هفتمین همایش بین المللی شمس و مولانا شامل ۱۲ مقاله و ۱۰ سخنرانی در همایش سال ۱۴۰۰ و ویژه نامه مستندات منارشامل اسنادی در خصوص موقوفات آرامگاه و منار شمس تبریزی و تعمیرات و بازسازی این اثر تاریخی و همچنین سند اهداء ۱۵۶۲ جلد کتاب از طرف فرهنگستان هنر به کتابخانه تخصصی شمس تبریزی در خوی رونمایی شد.