وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: عرفان و حکمت مبتنی بر وحدت است اما همه جهان از یک ذات وحدتی برخوردار است شمس و مولانا نیز در این مسیر قدم برداشتند. سید عزت الله ضرغامی سه شنبه شب در همایش شمس و مولانا که در شهر خوی برگزار شد، با انتقاد از برخی […]
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: عرفان و حکمت مبتنی بر وحدت است اما همه جهان از یک ذات وحدتی برخوردار است شمس و مولانا نیز در این مسیر قدم برداشتند.
سید عزت الله ضرغامی سه شنبه شب در همایش شمس و مولانا که در شهر خوی برگزار شد، با انتقاد از برخی نگاهها به عرفان و تعبیر کردن از آن به عنوان گوشهگیری و انزوا افزود: به عقیده حضرت امام، حضور مؤثر در اجتماع و عرفان، دو روی یک سکه هستند.
ضرغامی با اشاره به اینکه شمس و خوی روی هم تأثیر متقابل دارند، اظهار کرد: خوی شایستگی میزبانی از شخصیت والایی مثل شمس را داشته است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین با اشاره به بازدید خود از آرامگاه شمس ادامه داد: در این بازدید مشکلات را مشاهده کردم و امیدواریم با استفاده از بودجه استانی و ملی، آن طور که شایسته است، این پروژه را به اتمام برسانیم.
وی با بیان اینکه امروز دشمن به دنبال برخورد با نقاط قوت ماست و باید با اتحاد در مقابل دشمنان بایستیم، اضافه کرد: در جلسات و نشستها، حرفهای عمیق و راهگشا برای حل مشکلات و ایجاد اتحاد زده میشود و خروجی آنها میتواند در ایجاد وحدت بسیار مطلوب باشد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم حرف زدن با جوانان و شنیدن حرفهای آنان گفت: این فرمایشات فصل الخطاب همه است.
وی تاکید کرد: امروز کشور ما نیاز به دیدگاه شهید مطهری در کتاب علل گرایش به مادی گری دارد و باید طبق گفتههای شهید مطهری، ریشهها پیدا شود.
ضرغامی ادامه داد: باید ریشه یابی کنیم که چرا بعضی وقتها بچههای ما و آدمهای معتقد ما که متعلق به همین آب و خاک هستند، یک دفعه از یک جایی به جای دیگر می رسند، آن را باید حل کنیم؛ اینها بچههای ما هستند.
وی اظهار کرد: خیلی از کسانی که مبلغ دین شده اند، لسان قوم را ندارند؛ نه اعتقاد دارند نه بلد هستند. البته این افراد اگر دیگری کار میکند او را زیر آماج انواع تهمتها قرار میدهند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: نگاه حکمت آمیز یعنی برویم ریشهها را پیدا کنیم و آنها را حل کنیم.
ضرغامی با اشاره به اینکه حضرت ابراه
یم برای تبلیغ دین با ستاره پرست ها، ماه پرست و دیگر کفار نشسته و با آنان صحبت میکرد، ادامه داد: اگر مسؤول فرهنگی یک شب با کسانی که کفر میگویند، بنشیند و با آنان حرف بزند چنان پروندهای برایش درست میکنند که وقت نکند برود با دیگر گروهها جلسه بگذارد.
وی اظهار کرد: همه باید باور کنیم که اصول و راه رفع مشکلات در این حوزه، طبق حکمت شمس و مولانا همین است و بزرگان ما هم آن را قبول دارند.
ضرغامی در بخش دیگری با اشاره به اینکه زندگی مرید و مرادی مولانا و شمس در زندگی انسانها بی بدیل است، اضافه کرد: مولانا تحت تأثیر شخصیت شمس، ۶۲ هزار بیت شعر سروده که البته این اشعار در بالاترین سطح از نظر شعری و محتوایی قرار دارد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: البته شخصیت شمس مجهول مانده است هرچند شخصیت بی بدیلی به لحاظ عرفانی و حکمت است.
ضرغامی در این همایش همچنین از شخصیت اسفندیار قره باغی خواننده فقید سرود «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو» تجلیل کرد.