جلسه هماهنگی هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان شعبه ارومیه برگزار شد. این جلسه با حضور مدیر تولیت شمس تبریزی و رئیس همایش، مدیر بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان شعبه ارومیه، دبیر علمی همایش و اعضای شورای سیاستگذاری تشکیل و بر برگزاری بهتر آن تاکید شد. […]
جلسه هماهنگی هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان شعبه ارومیه برگزار شد.
این جلسه با حضور مدیر تولیت شمس تبریزی و رئیس همایش، مدیر بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان شعبه ارومیه، دبیر علمی همایش و اعضای شورای سیاستگذاری تشکیل و بر برگزاری بهتر آن تاکید شد.
جعفرپور، مدیر تولیت شمس تبریزی و رئیس همایش با اشاره به اقدامات انجام یافته برای برگزاری این رویداد بین المللی در ۷ و ۸ مهر ماه سال جاری گفت: امسال این همایش با محوریت اصلی هشتصدمین سالگرد دیدار شمس و مولانا این دو شخصیت برجسته جهانی برگزار خواهد شد که از اوایل سال فراخوان آن به پژوهشگران و علاقه مندان ارسال شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح خط عرفان در برگزاری این رویدداد گفت: در این طرح اساتید و پژوهشگران بلخ، نیشابور، تبریز، خوی و قونیه نقش پر رنگی خواهند داشت و شهرهای شیراز، اصفهان و کاشان و بشرویه خراسان جنوبی که زادگاه و بارگاه دکتر بدیع الزمان فروزانفر است همراهی خواهند نمود.
دکتر سیامک مختاری مدیر بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان شعبه اورمیه نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش گفت: انسان امروز تشنه معرفت است و شمس و مولانا جشمه جوشان معرفت هستند که با معرفی و تحلیل آثار و اندیشه های والای این دو بزرگوار به جامعه انسانی می توان شاهد آرامش روانی در جوامع شد.
وی افزود: رسیدن به مطلوب های علمی از طریق رغبت افزایی برای حضور علاقه مندان و پژوهشگران در این همایش مهم ترین وظیفه شورای سیاست گذاری و اعضای دبیرخانه علمی است که در این راستا بنیادفرهنگ، هنر و ادب آذربایجان از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
دکتر فاطمه مدرسی دبیر علمی هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا نیز در این جلسه خوی را نگین آذربایجان دانست و گفت: تلاش همکاران در تولیت شمس تبریزی برای استمرار برگزاری این همایش ستودنی است و سیاست تولیت شمس تبریزی در سوق دادن پژوهش ها به سوی تحلیل و بررسی تقریرات شمس در کنار تفسیر دیوان و غزلیات شمس برترین روش است وی افزود: روح شمس در غزلیات شمس غالب تر از مولانا است و آنچه مولانا در دیوان گفته تجلی تقریرات شمس است.
در ادامه این جلسه تصمیمات دیل اتخاذ شد:
۱ـ بر اساس طرح خانم دکتر مدرسی مقرر شد در همایش اساتیدی به نمایندگی از استان های کشور به عنوان سخنران یا ارائه مقاله حضور داشته باشند و در این خصوص خانم دکتر مدرسی و آقای دکتر کوشش در ارائه لیست اساتید و پژوهشگران و هماهنگی برای تحقق امر فوق اقدام خواهند نمود.
۲ـ مقرر شد خانم دکتر مدرسی با اساتید دانشگاه های باکو و تاجیکستان برای ارائه مقاله یا پژوهش به این همایش اقدام لازم را مبذول نمایند.
۳ـ مقرر شد لیست اساتید دانشگاه ارومیه در رشته های ادبیات، تاریخ، عرفان و جامعه شناسی به همراه نشانی و مشخصات دقیق برای درخواست همکاری در اختیار دبیرخانه همایش قرار گیرد (خانم دکتر مدرسی، آقای دکتر کوشش و آقای دکتر مختاری)
۴ـ مقرر شد برای ایراد سخنرانی در بستر مجازی توسط دکتر سید حسین نصر و دکتر مهدی دامغانی آقای دکتر مختاری هماهنگی های لازم را انجام دهند.
۵ـ هماهنگی با خانم مریم موسوی مدیر موسسه سروش مولانا در خصوص این همایش بر عهده آقای جعفرپور است.
۶ـ مقرر شد برای دریافت پیام تصویری از حضرت آیت الله جوادی آملی یا فرزند ایشان یا حجت الاسلام یزدان پناه آقای دکتر مختاری هماهنگی های لازم را انجام دهند.
۷ـ اسامی ذیل برای سخنرانی در این رویداد از طرف اعضا معرفی شدند.
حجت الاسلام دکتر کاکایی دکتر غلامعلی حداد عادل
دکتر تقی پورنامداریان دکتر خدادادی از یزد
دکتر محمدجواد فرید زاده دکتر علی اصغر دادبه
دکتر ذکیانی دکتر سروش شمیسا
دکتر پورخالقی دکتر یاحقی
و مقرر شد در جلسه بعدی که در ارومیه برگزار می شود در این خصوص جمع بندی های لازم انجام شود.