تاریخ هنر و ادبیات ایران به عرفان گره خورده، عرفان به مولانا تنیده شده است و مولانا سرسپرده و مجذوبِ شمسِ خود به سانِ قمر. شمس نمادی است از عشق الهی که نه تنها مولانا، نه تنها ایران، نه آسیای میانه که آدمیان و افلاک را می چرخاند … همگان، گویی چو چَرخیم و چو […]
تاریخ هنر و ادبیات ایران به عرفان گره خورده، عرفان به مولانا تنیده شده است و مولانا سرسپرده و مجذوبِ شمسِ خود به سانِ قمر.
شمس نمادی است از عشق الهی که نه تنها مولانا، نه تنها ایران، نه آسیای میانه که آدمیان و افلاک را می چرخاند … همگان، گویی چو چَرخیم و چو ماهیم و چو شمعیم از این عشق!
زَهی توفیق برای ایران و ایرانی که موجدِ این سماعِ انفسی و آفاقی در جهان است. به خود می بالیم و سپاسدارِ ایزد.
چهارمین جشنواره ی ملی موسیقی شمس و مولانا ،در دارالمومنینِ خوی، در جوار حضرت شمس در حالی آغاز شد که بیماریِ منحوسِ کرونا، رمق از جهانیان برگرفته بود.
چهارمین جشنواره ی موسیقی شمس و مولانا به واقع، نخستین فعالیتِ عملی ـ موسیقاییِ کشورمان ایران است که به یُمنِ ایمان و عرفانِ جاری و ساری در «خوی» و به نَفَسِ حقِ شمس الدینِ بزرگ، خونی به رگهای بی رمق این زمان وارد نموده است.
گویی شمس، بار دیگر آغازگرِ سماعِ خنیاگران و مغنیان ایران شد تا دلدادگان هنر و ادبِ پارسی گردِ هم آیند و ز عشقِ شمسِ تبریزی به سان ذره ، شرحِ پریشانی دهند.
به فال نیک می گیریم آغاز فعالیتهای عملی ـ موسیقاییِ کشور را با نام شمس و یاد مولانا و قدردانِ همتِ بانیانِ سخت کوش و دلسوز آن هستیم.
موسیقی، عرصه ی دلدادگی است نه رقابت. موسیقی زبانِ مشترک همه ی عاشقانی است که همسو با افلاک می چرخند و می گردند و داستانی ازلی را بازگو میکنند: آری… وین قصه اگر گویم، با چنگ و رباب، اولی!
با این وجود ، هیات داورانِ چهارمین جشنواره ی شمس و مولانا، به حَسَبِ وظیفه ی مسئولانه ی خود به ارزیابیِ آثار موسیقاییِ این رخداد پرداختند تا هم به وظیفه ی خود، برای هر چه بهتر کردنِ موسیقیِ ایرانی ابرام ورزند و هم با شناسایی و معرفیِ جوانانِ دلداده ی علاقمند به این هنرِ الهی،سهمی ناچیز در اعتلای برگزیدگان داشته باشند.
در نگاهِ داوران ، تمامیِ خنیاگرانِ جوانِ این جشنواره برنده هستند؛ پیروزِ نبرد تاریکی و روشنی ..درود به همتِ عالیِ این جوانان برومند که در این شرایط تیره ، به خلق و تمرین و رنجِ عزیمت تن دادند و جشنواره را رونق بخشیدند.
به راستی : چه می دانستیم که این سودا زین سان همه را مجنون کند؟
و اما در پایان، گروه های برگزیده ی جشنواره بدین شرح اعلام می گردند:
ـ گروه موسیقی آئینی بیدل از خراسان رضوی مقام اول
ـ گروه موسیقی صوفیان از استان اصفهان مقام دوم
ـ گروه های موسیقی خیال از یزد و راز از شیراز مشترکا مقام سوم
فرجامِ سخن این که مراتب تشکر و امتنان ویژه عرضه می داریم به تولیت شمس تبریزی، خاصه جناب آقایان رضا جعفرپور و صابر عباسی اقدم، دیگر همکارانِ سخت کوششان، فرماندار فرهیخته، رئیس و اعضای محترم شورای اسلامی شهر و شهردار محترم خوی، مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، مدیریت محترم فرهنگی و اجتماعی شهرداری خوی و دیگر مناصبِ کشوری و لشکری که زمینه ی این اتفاقِ مبارک را رقم زدند.
والسلام