با هدف بزرکداشت شمس تبریزی جلسه مشترک جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر خوی و اعضای هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی با اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز برگزار شد. در این جلسه که در صحن شورای اسلامی شهر تبریز برگزار شد، دکتر مرتضی شهسوار رئیس شورای اسلامی شهر خوی و نایب رئیس هیئت مدیره تولیت […]
با هدف بزرکداشت شمس تبریزی جلسه مشترک جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر خوی و اعضای هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی با اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز برگزار شد.
در این جلسه که در صحن شورای اسلامی شهر تبریز برگزار شد، دکتر مرتضی شهسوار رئیس شورای اسلامی شهر خوی و نایب رئیس هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی گفت: تبریز به عنوان زادگاه شمس تبریزی و خوی به عنوان دارالقرار شمس تبریزی می توانند در حوزه فرهنگ، ادب و عرفان همکاری های گسترده ای داشته باشند.
وی با اشاره به عقد تفاهم نامه همکاری های شهرداری خوی با شهرداری کلانشهر تبریز در سال ۹۳ با عنوان «از زادگاه تا بارگاه شمس» و برگزاری برنامه های مشترک در سال ۹۳ و ۹۴ افزود: تبریز تاج سرببندی ایران عزیز در حوزه های فرهنگ، ادب و هنر و است و عقد اخوت و همکاری دو شهر تبریز و خوی در زمینه های فرهنگی و اقتصادی از سالیان دور زبانزد بوده است.
دکتر شهسوار، شمس تبریزی را وجه مشترک دو شهر تاریخی تبریز و خوی عنوان کرد و گفت: علاوه بر شمس تبریزی دو شهر خوی و تبریز میراث فرهنگی قابل اعتنایی دارند که دارایی های فرهنگی می توانند بسترساز نوع خاصی از توسعه باشند.
دکتر محمدرضا پیری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر خوی و عضو هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی نیز در این جلسه با اشاره به اهتمام شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی به مسائل فرهنگی و اجتماعی گفت: تبریز پایتخت فرهنگی ایران است که برنامه ریزی های فرهنگی ما در شورای اسلامی شهر خوی بهرمندی از ظرفیت های فرهنگی این کلانشهر زیبا است.
حجت الاسلام زعفرانچی رئیس کمیسیون گردشگردی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: برجستگان فرهنگی و ادبی آذربایجان از ذخایز مهم و قابل توجه این منطقه هستند که شمس تبریزی از مهمترین آن هاست که جنبه بین المللی نیز دارد.
وی وجود آرامگاه شمس تبریزی در خوی را ذخیره فرهنگی بالقوه ای برای ایران دانست و افزود: از رهگذر فرهیختگان و عارفانی چون شمس تبریزی و مولانا در کشور های همسایه رویدادهایی اتفاق می افتد که توسعه اقتصادی شهرا را نیز سبب می شود که این امر باید در کشور و منطقه ما نیز اتفاق بیفتد.
آقای احمدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه خوی را به لحاظ تاریخی و تمدنی یکی از شهرهای شاخص اعلام کرد و گفت: خوی در طول تاریخ کانون بسیاری از حوادث به خصوص در دوران مشروطیت بود که موجب شده است تا این شهر یکی از قطب های مفاخر کشور باشد.
دکتر عیوضی مدیر اداره گردشگری شهرداری تبریز نیز در این جلسه، شمس تبریزی را میراث مشترک بشریت عنوان کرد و گفت: کشور ترکیه در سال ۲۰۲۳ با هدف جذب ۱۰ میلیون گردشگر در حال برنامه ریزی است که حضور گردشگران در آرامگاه مولانا بخش بیشتر آن است
وی گفت: با ایجاد دبیرخانه مشترک برنامه های حوزه شمس تبریزی مابین خوی و تبریز می توان به یکی از مهمترین افق های گردشگری کشور و منطقه که موجب توسعه اقتصادی نیز شود دست یافت.
جعفرپور مدیرعامل موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی هم در این جلسه با اشاره به تفاهم نامه مابین تبریز و خوی با عنوان از زادگاه تا بارگاه شمس گفت: خوی و تبریز در زمینه برگزاری برنامه های مشترک فرهنگی در حوزه شمس و مولانا تجارب خوب و مشترکی دارند که امسال نیز د انشگاه تبریز در برگزاری هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا همکاری گسترده ای با تولیت شمس تبریزی و مفاخر داشت.
وی با اشاره به ثبت نام بیش از ۲۰ گروه موسیقی سنتی از تبریز برای حضور در پنجمین جشنواره ملی موسیقی شمس و مولانا که از ۲۰ تا ۲۲ دی ماه در شهرستان خوی برگزار می شود افزود: شهرداری خوی با ارائه طرح خط عرفان که همکاری و پیوند فرهنگی شهرهای نیشابور، شیراز، تبریز، خوی و قونیه را سبب می شود در صدد است تا این مهم را محقق سازد.
در ادامه این جلسه آقای شهسوار رئیس شورای اسلامی شهر خوی از اعضای شورای اسلامی کلان شهر تبریز برای حضور در خوی دعوت و خواستار تشکیل دبیرخانه مشترک برای پی گیری تصمیمات این جلسه شد.
بازدید از خانه های تاریخی و آثار فرهنگی کلان شهر تبریز از دیگر برنامه های حاشیه ای این جلسه بود.