آئین بزرگداشت و معرفی میرزا عبدالوهاب حقیر خویی، شاعر و مرثیه سرای اهل بیت سلام الله علیها پس از ۱۲۸ سال از وفاتش در شهرستان خوی برگزار شد. بزرگداشت و معرفی “میرزا عبدالوهاب حقیر خویی” از سری برنامه های “فرزند خوی” با حضور علاقه مندان توسط موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر و اداره ارتباطات […]
آئین بزرگداشت و معرفی میرزا عبدالوهاب حقیر خویی، شاعر و مرثیه سرای اهل بیت سلام الله علیها پس از ۱۲۸ سال از وفاتش در شهرستان خوی برگزار شد.
بزرگداشت و معرفی “میرزا عبدالوهاب حقیر خویی” از سری برنامه های “فرزند خوی” با حضور علاقه مندان توسط موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر و اداره ارتباطات شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی در سالن شهید برگزینی شهرداری خوی برگزار شد.
حجت الاسلام قاسمخانی امام جمعه خوی در این مراسم با اشاره به مراتب تجلیل و احترام اهل بیت سلام الله علیها از شعرا گفت :حضرت رسول اکرم آورنده اسلام و امام حسین علیه السلام نگه دارنده و شعرا از جمله کسانی هستند که در پاس داشت دین مبین اسلام با سرودن شعرهای حماسی، عاطفی و تاریخی به حضرت اباعبدالله الحسین یاری رساندند.
استاد محمد میلانی شاعر آیینی و محقق در این حوزه نیز جایگاه ادبی آذربایجان را مدیون زحمات شعرای آیینی دانست و گفت :در ادبیات آیینی آذربایجان سبک شعری تبریز با محتوای معنا گرایی و سبک شعری اردبیل با قدرت حماسه و مدح غالب هستند که مرحوم میرزا عبدالوهاب حقیر خویی صاحب و جریان ساز سبک تبریز است که پس از آن مرحوم ۵۰ سال شکوفایی ادبیات آیینی آذربایجان اتفاق افتاده است.
این شاعر برجسته ارومیه ای با اشاره به نگاه متفاوت مرحوم میرزا عبدالوهاب حقیر خویی به قالب شعری غزل مثنوی گفت:در ادبیات ایران اوج شکوفایی شعر به صورت ترکیبی غزل مثنوی بعد از انقلاب اسلامی و در دهه ۷۰ بوده است و این برجستگی در دهه ۹۰ به شعر شعرای آیینی رسیده است. این در حال است که مرحوم حقیر خویی حداقل ۱۳۰ سال پیش اشعار خود را در قالب غزل مثنوی سروده است.
احد کامران ور محقق حوزه ادبیات آیینی از شهرستان تبریز نیز در این رویداد فرهنگی گفت :در عالم ادبیات مرثیه ای مرحوم استاد شانی، مرحوم استاد میرزا محمد روفه گر و مرحوم استاد میرزا عبد الوهاب حقیر خویی قافیه آفرین بودند و به هیچ عنوان از شعرای دیگر اقتباس نکردند. است کامران ور با اشاره به تلاشهای عالمانه مرحوم حقیر خویی در مرثیه سرایی گفت :پس از ملا محمد فضولی، قمری دربندی و ملاحسین دخیل مراغه ای مرحوم حقیر خویی
قالب ترکیب بندی را در شعر نوحه آورده است.
جواد صدرایی محقق در خصوص میرزا عبدالوهاب حقیر خویی و مداح اهل بیت سلام الله علیها نیز در این مراسم، تسلط مرحوم حقیر خویی به آیات، احادیث و حتی احکام را فوق العاده دانست و گفت :در بررسی اشعار مرحوم میرزا عبدالوهاب حقیر خویی به این نتیجه می رسیم که ما نباید در اشعار این خادم امام حسین علیه السلام دنبال آیات و روایات باشیم بلکه بهتر است در میان آیات و روایات و احکام آمده در مطالب مرحوم حقیر خویی دنبال اشعارش باشیم.
استاد صدرایی از مداحان و روضه خوانان خواست تا در برنامه های خود از اشعار مرحوم حقیر خویی استفاده کنند.
گفتنی است مرحوم میرزا عبدالوهاب حقیر خویی در سال ۱۳۱۸ هجری قمری در شهرستان خوی متولد شده و در سال ۱۳۵۸ هجری قمری وفات نموده است.
وی در بازار خوی به شغل بزازی مشغول بود.
سرودن شعر و مرثیه در خصوص اهل بیت پیامبر به خصوص امام حسین علیه السلام از علایق خاصه آن انسان شریف بود.
“دیوان حقیر” یا “در بی نظیر” با قیات صالحات آن مرحوم در سه دفتر است که به یادگار مانده است.