اساسنامه مؤ سسه تولیت آرامگاه شمس تبریزی
نام، اهداف، موضوع ، مدت و مرکز اصلی مؤسسه
ماده 1- نام موسسه عبارت است ازمؤسسه تولیت آرامگاه شمس تبریزی که از این پس جهت رعایت اختصار در این اساسنامه(مؤسسه) نامیده می شود.
ماده 2- اهداف مؤسسه: عمران ، توسعه، نگهداری و مدیریت آرامگاه شمس تبریزی، معرفی هر چه بیشتر دو چهره نامدار شعر و ادب فارسی و عرفان اسلامی شمس تبریزی و مولانا جلال الدین محمد بلخی و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی
ماده 3- موضوع فعالیت مؤسسه عبارت است از:
1 – اتخاذ تدابیر و روش های مناسب و تأمین منابع مالی و انسانی مورد نیاز جهت احداث و توسعه آرامگاه شمس تبریزی و سایر مراکز وابسته.
2 – اجرای همایش های علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و به طور خاص همایش های مربوط به شمس تبریزی، مولانا و برگذاری نمایشگاه های مرتبط با رعایت مقررات.
3 – مبادرت به احیاء، توسعه، بهسازی و نگهداری آرامگاه شمس تبریزی و سایر مراکز وابسته با رعایت مقررات و نظر اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری و سایر ادارات مرتبط
4 – مساعدت در کلیه امور فرهنگی، ادبی، هنری، عرفانی و اجتماعی مربوط به شمس تبریزی، مولانا و نشر و تولید آثار مرتبط
5 – مساعدت در زمینه ایجاد کتابخانه های مرجع تخصصی اعم از الکترونیکی و غیر آن در زمینه امور فرهنگی، تاریخی، ادبی، هنری، عرفانی با محوریت شمس تبریزی و مولانا
6 – مدیریت و نظارت بر توسعه و ساخت و ساز، نگهداری و اداره آرامگاه شمس تبریزی و مجموعه تأسیسات وابسته اعم از فرهنگسرا، کتابخانه، مسجد و نظایر آنها با هماهنگی مراجع ذیربط
7 – مشارکت و سرمایه گذاری در طرح های فرهنگی، آموزشی و اقتصادی جهت نیل به اهداف مندرج در اساسنامه مؤسسه
ماده 4 – محل اصلی فعالیت مؤسسه متمرکز در سطح شهرستان خوی می باشد. لیکن فعالیت های ملی بین المللی در جهت تأمین اهداف مؤسسه نیز خواهد داشت و مؤسسه دارای تابعیت ایرانی است و در صورت لزوم می تواند با تصویب هیئت مدیره در داخل یا خارج از کشور شعبه یا نمایندگی ایجاد می کند.
ماده 5 – مدت فعالیت مؤسسه از تاریخ ثبت به مدت نامحدود می باشد.
ماده 6 – مرکز اصلی مؤسسه در شهر خوی- خیابان شهید صمدزاده- ساختمان فرمانداری سابق- شورای اسلامی شهر خوی است و هیئت مدیره می تواند مرکز قانونی مؤسسه را به هر کجا که صلاح بداند منتقل کند.
ماده 7 – سرمایه اولیه مؤسسه مبلغ 1000000ريال می باشد که از سوی هیئت مؤسس تماماً پرداخت شده و در اختیار مؤسسه قرار گرفته است.
ماده 8 – ارکان موسسه عبارت اند از:
1 – مجمع عمومی ( هیئت امنا)
2 – هیئت مدیره
3 – مدیر عامل
4 – بازرسان
ماده 9 – اعضاء هیئت امنا متشکل از 15 نفر و 8 نفر اعضای منتخب به شرح زیر می باشد:
1 – استاندار آذر بایجان غربی
2 – معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذر بایجان غربی
3 – امام جمعه شهرستان خوی
4 – فرماندار شهرستان خوی
5 – رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان خوی
6 – مدیر کل میراث فرهنگیگردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان غربی
7 – نماینده مردم شهرستان خوی در مجلس شورای اسلامی
8 – مدیرکل آموزش و پرورش استان آذر بایجان غربی
9 – مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی
10 – رئیس سازمان تبلغات اسلامی استان آذربایجان غربی
11 - مدیر کل راه و شهر سازی استان آذربایجان غربی
12 – شهردار خوی
13 – رئیس هیئت مدیره یا مدیر عامل بنیاد شمس تبریزی و مولانا
14 – رئیس شورای اسلامی شهر خوی
15 – مدیر کل صدا و سیما
* - پنج نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها با تصویب هیئت امنا
** - سه نفر به نمایندگی NGO های فعال در خصوص شمس تبریزی با تصویب هیئت امنا
ماده 10 – وضایف هیئت موسس
-
انجام اقدامات اولیه برای تأسیس مؤسسه
-
تهیه و طرح اساسنامه و تصویب آن
-
انتخاب اعضاء
-
انتخاب اولیه مدیران و بازرسان
مجمع عمومی
ماده 11 – مجمع عمومی عادی با حداقل 5 نفر از اعضای هیئت امنا تشکیل و عالی ترین مرجع تصمیم گیری است که به صورت عادی یا فوق العاده تشکیل می شود.
تبصره: چنانچه ادامه همکاری هر یک از اعضای هیئت امنا یا اعضای منتخب به علل فوت، عزل و یا استعفا غیر ممکن شود، هیات امنا از اشخاص دارای سمت و واجد شرایط دیگری برای عضویت در هیات امنا دعوت خواهد کرد.
ماده 12 – مجمع عمومی عادی هیات امنا هر سال در اردیبهشت ماه تشکیل خواهند شد. مجامع عمومی عادی سالانه را هیئت مدیره دعوت می کند.
ماده 13 – جلسه با حضور نصف بعلاوه یک اعضا در بار اول رسمیت یافته و با حضور هر تعداد از اعضا در بار دوم تشکیل و رسمی خواهد بود. علاوه بر این یک پنجم اعضای هیات امنا، حق دارند دعوت مجمع عمومی را از هیات مدیره خواستار شوند و هیات مدیره باید حداکثر تا 20 روز مجمع مورد درخواست را با رعایت تشریفات مقرر دعوت کند. در غیر اینصورت در خواست کنندگان می توانند دعوت مجمع را از بازرس مؤسسه خواستار شوند و بازرس مکلف خواهند بود با رعایت تشریفات مقرره مجمع مورد تقاضا را حداکثر تا 10 روز دعوت نمایند و در غیر این صورت آن گروه از اعضای هیات امنا حق خواهند داشت مستقیماً به دعوت مجمع اقدام کنند بشرط آنکه کلیه ی تشریفات راجع به دعوت مجمع را رعایت نموده و در آگهی دعوت به عدم اجابت در خواست خود توسط هیات مدیره و بازرس تصریح نمایند.
ماده 14 – اکثریت لازم جهت اتخاذ تصمیم مجمع عمومی عادی نصف بعلاوه یک آراء حاضرین در جلسه رسمی مجمع می باشد مگر در خصوص انتخاب مدیران و بازرسان که با اکثریت نسبی خواهد بود. در صورتی که در دعوت نخست اکثریت حاصل نشد، جلسه دوم به فاصله زمانی حداقل 10 روز تشکیل و با هر تعداد از اعضای حاضر رسمیت خواهد یافت.
ماده 15 – وضایف مجمع عمومی عادی هیات امنا
1 – انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرسان (اصلی و علی البدل)
2 – استماع و رسیدگی به گزارش هیات مدیره و بازرسان
3 – تعیین خط مشی کلی مؤسسه
4 – بررسی و تصویب یا رد پیشنهاد های هیات مدیره
5 – تصویب ترازنامه و بودجه مؤسسه
6 – تعیین عضو جانشین هیات امنا
7 – تعیین روزنامه کثیر الانتشار جهت درج آگهی ها و دعوتنامه ها
8 – عزل اعضای هیات امنا، هیات مدیره و بازرسان
ماده16- دعوت برای تشکیل مجمع عمومی عادی از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیر الانتشار که آگهی های مربوط به مؤسسه در آن نشر می گردد به عمل خواهد آمد و دستور جلسه در تاریخ و محل تشکیل مجمع با قید ساعت و نشانی کامل در آگهی ذکر خواهد شد.
تبصره: روزنامه کثیر الانتشاری که آگهی های مؤسسه در آن درج می گردد روز نامه اطلاعات است.
ماده17 – هرگاه مجمع عمومی به وسیله هیات مدیره دعوت شده باشد دستور جلسه را هیات مدیره و هرگاه به وسیله بازرس دعوت شده باشد، بازرس معین می نماید و هر گاه مجمع عمومی توسط اعضای امنا دعوت شود دستور جلسه توسط آنان تعیین خواهد شد.
تبصره: دستور جلسه باید در آگهی دعوت به طور خلاصه ذکر گردد مطالبی که دستور جلسه پیش بینی نشده باشد به هیچ وجه در مجامع عمومی مطرح نخواهند شد.
ماده 18- فاصله بین نشر دعوتنامه مجمع عمومی و تاریخ تشکیل آن حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز خواهد بود.
ماده 19 – جلسات مجامع عمومی توسط هیات رئیسه ای مرکب از یک رئیس و یک منشی و دو ناظر اداره می شود. رئیس مجمع از بین اعضای امنای حاضر در جلسه با اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد ولی منشی جلسه ممکن است اعضای امنا نباشد.
تبصره: اعضای هیات رئیسه نباید از بین کاندیدا های هیات مدیره و بازرسان باشند و با اعلام قبولی نامزدی خود در مجمع عمومی، انتخاب خواهند شد.
ماده 20 – از مذاکرات و تصمیمات جامع عمومی اعم از عادی فوق العاده صورت جلسه ای توسط منشی تهیه می شود که به امضای هیأت رئیسه مجمع رسیده و یک نسخه از آن در مرکز مؤسسه نگهداری خواهد شد. چنانچه تصمیمات مجامع عمومی شامل یکی از موارد مشروحه زیر باشد یک نسخه از صورت جلسه مربوطه جهت ثبت و درج در روزنامه رسمی به اداره ثبت شرکت ها تحویل می گردد.
-
انتخاب مدیران و بازرس
-
تصویب ترازنامه
-
کاهش یا افزایش سرمایه مؤسسه و یا هرگونه تغییر در مواد اساسنامه
-
انحلال مؤسسه و نحوه ی تصفیه آن و ادغام و ترکیب مؤسسه
ماده 21 – مجمع عمومی فوق العاده با شرایط ذیل تشکیل خواهد شد:
-
با درخواست اکثریت اعضای هیات مدیره و یا بازرس
-
با درخواست یک پنجم اعضای هیات امنا
تبصره: دعوت برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده کتبی بوده و باید حداقل 10 روز قبل از تشکیل آن به اطلاع اعضای امنا برسد.
ماده 22 – اکثریت لازم جهت تشکیل مجمع عمومی فوق العاده بار اول همان شرایط مجمع عمومی عادی خواهد بود و در بار دوم با حضور بیش از یک سوم اعضای امنا تشکیل می شود.
ماده 23 - تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با تصویب دو سوم اعضای حاضر معتبر خواهد بود.
ماده 24 – وظایف مجمع عمومی فوق العاده
-
تصویب تغییرات اساسنامه
-
بررسی تصویب یا رد انحلال
-
تغییر در میزان سرمایه
-
هرگونه تغییر در ماهیت مؤسسه
هیات مدیره
ماده 25 – مؤسسه به وسیله هیات مدیره ای مرکب از هفت نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل که به وسیله مجمع عمومی عادی انتخاب می شوند اداره خواهند شد. مدیران کلاً یا بعضاً قابل عزل می باشند.
تبصره: چنانچه شخص حقوقی به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب گردد، باید یک شخص حقیقی از اعضای هیات مدیره اش را به عنوان عضو اصلی و یک نفر را به عنوان جایگزین وی به نمایندگی دایم در هیات مدیره معرفی کند.
ماده 26 – مدت مدیریت مدیران دو سال است و انتخاب مجدد آنان توسط مجمع عمومی عادی بلا مانع است.
ماده27 – هیات مدیره در اولین جلسه از بین اعضای هیات مدیره یک رئیس و یک نایب رئیس که باید شخص حقیقی باشد برای هیات مدیره تعیین می نماید. مدت ریاست و نیابت نایب رئیس بیش از مدت عضویت آنها در هیات مدیره نخواهد بود. هیات مدیره در هر موقع می تواند رئیس و نایب رئیس هیات مدیره را از سمت های مذکور عزل کند. هر ترتیبی خلاف این ماده مقرر شود کان لم یکن خواهد شد.
ماده 28 – هیات مدیره زمان جلسات را هفتگی یا ماهانه معین می کند و یا به دعوت کتبی رئیس یا نایب رئیس و یا دیگر اعضای هیات مدیره و یا به دعوت مدیر عامل در هر موقع که ضرورت ایجاب کند تشکیل جلسه خواهد داد. چنانچه تاریخ تشکیل جلسه بعدی در صورت جلسه تعیین و ذکر گردد در این صورت ارسال دعوت نامه برای اعضایی که در جلسه مذکور حضور داشته اند ضروری نخواهد بود.
تبصره: دعوت اعضای هیات مدیره می بایست حداقل 10 روز قبل از تشکیل جلسه به صورت قانونی به اطلاع اعضا برسد.
ماده 29 – جلسات هیات مدیره در مرکز اصلی مؤسسه یا هر محل دیگری که در دعوت نامه تعیین شده باشد تشکیل خواهد شد.
ماده 30 – برای تشکیل جلسات هیات مدیره حضور بیش از نصف اعضای هیات مدیره لازم است. تصمیمات باید با اکثریت آراء حاضرین اتخاذ گردد.
ماده 31 – تصمیماتی که به امضای اکثریت مدیران حاضر بشرح ماده 30 فوق رسیده باشد دارای اعتبار بوده و به منزله تصمیماتی است که از طریق کلیه اعضای هیات مدیره اتخاذ شده است.
ماده 32 – برای هر یک از جلسات هیات مدیره صورت جلسه ای تنظیم ولااقل به امضای اکثریت مدیران حاضر در جلسه می رسد. در صورت جلسات هیات مدیره نام مدیرانی کهحضور دارند یا غایب می باشند و خلاصه مذاکرات و همچهین تصمیمات متخذه در جلسه با قید تاریخ ذکر ونظر هر یک از مدیران که با تمام یا بعضی از تصمیمات مندرج در صورت جلسه مخالف باشند در صورت جلسه درج می گردد.
ماده 33 – هیات مدیره برای هرگونه اقدامی به نام مؤسسه و انجام هرگونه عملیات و معاملاتی که مربوط به موضوع مؤسسه بوده و اتخاذ تصمیم درباره انها صریحاً در صلاحیت مجامع عمومی قرارنگرفته باشد، دارای اختیار است. هیات مدیره مخصوصاً اختیارات زیر را دارا می باشد:
-
تصویب آیین نامه های داخلی مؤسسه به پیشنهاد مدیرعامل
-
ایجاد و حذف نمایندگی ها یا شعبه ها در هر منطقه ای از ایران یا خارج از ایران
-
نصب و عزل کلیه مأموران و کارکنان مؤسسه، تعیین شغل، حقوق، دستمزد، پاداش، ترفیع و تنبیه، معافیت، خروج آنها از خدمت، مرخصی، بازنشستگی و مستمری وارث آنها.
-
تصویب بودجه برای اداره مؤسسه
-
افتتاح حساب واستفاده از آنبه نام مؤسسه نزد بانک ها و مؤسسات اعتباری
-
در یافت مطالبات مؤسسه و پرداخت دیون و متفر عات آن
-
تعهد، ظهر نویسی، قبولی، پرداخت و واخواست اوراق تجاری
-
عقد هر گونه قرارداد و تغییر و تبدیل یا فسخ و اقاله آن در مورد خرید و فروش و معاوضه اموال منقول و غیر منقول و ماشین آلات و مناقصه و مزایده و غیره که جزء موضوع مؤسسه باشد، و انجام سایر عملیات ومعاملات.
-
مبادرت به تقاضا و اقدام برای ثبت هر گونه علامت تجاری و اختراع.
-
به امانت گذاردن هر نوع اسناد و مدارک و وجوه در صندوق های دولتی و خصوصی و استرداد آنها
-
تحصیل اعتبار از بانک ها و شر کت ها و مؤسسات و مراجع دولتی و غیر دولتی و هر نوع استقراض و اخذ وجه به هر مبلغ و به هر مدت و با هر گونه شرایطی که مقتضی باشد.
-
اقامه ی هر گونه دعوی و دفاع از هر گونه دعوی یا تسلیم به دعوی یا انصراف از آن اعم از حقوقی و کیفری با داشتن تمام اختیارات مراجعه به امر دادرسی از حق اعتراض و تجدید نظر، فرجام، مصالحه، سازش، ادعای جعل نسبت به سند طرف مقابل در دعوی، استرداد سند، تعیین داور با یا بدون اختیار صلح و به طور کلی استفاده از کلیه حقوق و اجرای کلیه تکلیفات ناشی از قانون داوری، تعیین وکیل با یا بدون حق توکیل و لو کراراً، تعیین مصدق و کارشناس، اقرار خواه در ماهیت دعوی و خواه به امری که کاملاً قاطع دعوی باشد، دعوی خسارت، استرداد دعوی، جلب شخص ثالث و دفاع از آن، تأمین مدعی به، تقاضای توقیف اشخاص و اموال از دادگاه ها، اعطای مهلت برای پرداخت مطالبات مؤسسه، در خواست صدور برگ اجرایی و تعقیب اجرایی و اخذ محکوم به چه درگاه و چه در ادارات و دوایر ثبت اسناد.
-
تعیین میزان استهلاک ها
-
تنظیم صورت دارایی و دیون مؤسسه پس از انقضای سال مالی و همچنین تراز نامه و حساب عملکرد و حساب سود و زیان مؤسسه طبق ماده232 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت.
-
دعوت مجمع عمومی و فوق العاده و تعیین دستور جلسه آنها
-
پیشنهاد هر نوع اندوخته علاوه بر پنج درصد اندوخته موئضوع مواد 140 و 238 لایحه قانونی اصلاح قسمتی ازاز قانون تجارت.
-
پیشنهاد اصلاح اساسنامه
ماده 34 – مسئولیت هر یک از اعضای هیات مدیره مؤسسه طبق مقررات لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت و قوانین جاریه کشور است.
ماده 35 – اعضای هیات مدیره و مدیرعامل مؤسسه وهمچنین مؤسسات و شرکت هایی که اعضای هیات مدیره و یا مدیر عامل مؤسسه شریک یا عضو هیات مدیره یا مدیرعامل آنها باشند نمی توانند بدون اجازه هیات مدیره در معاملاتی که به مؤسسه یا به حساب مؤسسه می شود بطور مستقیم یا غیر مستقیم طرف معامله واقع یا سهیم شود ودر صورت اجازه نیز مفاد ماده 129 و 131 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت لازم الرعایه خواهد بود.
ماده 36 – هیات مدیره مجاز به قبول کلیه کمک های بلاعوض اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و خصوصی به صورت نقدی و غیرنقدی یا واگذاری زمین، ساختمان، سهام، صلح اموال منقول وغیر منقول به صورت وقف خاص یا واگذاری ال الاجاره املاک و مستغلات و نیز از طریق هدایا و عطایا به صورت نقدی وجنسی و قبول هبه و ثبت اموال می باشد.
مدیرعامل
ماده 37 - هیات مدیره باید یک شخص حقیقی را از بین اعضای خود یا خارج به مدیریت عاملی مؤسسه برگزیند و حدود اختیارات او را تعیین کند. هیات مدیره می تواند تمام یا قسمتی از اختیارات مشروحه در ماده33 این اساسنامه را با حق توکیل به مدیر عامل تفویض کند. در صورتی که مدیرعامل عضو هیات مدیره باشد دوره مدیریت او از مدت عضویتش در هیات مدیره بیشتر نخواهد بود.
تبصره 1- مدیرعامل نمی تواند در عین حال رئیس هیات مدیره باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضرین اعضای مجمع عمومی.
تبصره 2- نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیرعامل باید با ارسال نسخه ای از صورت جلسه هیات مدیره به اداره ثبت شرکت ها اعلام و پس از ثبت در زوزنامه رسمی آگهی شود.
تبصره 3 – هیات مدیره در هر موقع می تواند مدیر عامل را عزل نماید
ماده38 – حقوق ومزایای مدیرعامل بوسیله هیات مدیره تعیین می شود
ماده 39 – مدیرعامل نماینده مؤسسه در مقابل اشخاص ثالث محسوب می شود و در اجرای این وظیفه دارای اختیارات و حق امضا از طرف مؤسسه می باشد. معذلک اسناد و اوراق تعهد آور مؤسسه نظیر بروات و چکها وسفته ها باید علاوه بر امضاء مدیرعامل دارای امضاء یکی از هیات مدیره نیز باشد.
ماده 40 - مجمع عمومی عادی یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل برای مدت یک سال مالی مؤسسه معین می کند. بازرس باید درباره صحت صورت حساب دوره عملکرد و حساب سود وزیان و ترازنامه ای که مدیران برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه می کنند وهمچنین درباره صحت مطالب و اطلاعاتی که مدیران در اختیار مجامع عمومی گذاشته اند، اظهار نظر کند و گزارش جامعی راجع به وضع مؤسسه به مجمع عمومی عادی تسلیم کند، تصمیماتی که بدون در یافت گزارش بازرس راجع به تصویب صورت دارایی و تراز نامه و حساب سود و زیان مؤسسه از طرف مجمع عمومی اتخاذ شود از درجه اعتبار ساقط خواهد بود.
تبصره: در صورت فوت یا استعفا یا سلب شرایط قانونی بازرس اصلی و یا خودداری از انجام وظایف قانونی، وظیفه او را بازرس علی البدل انجام خواهد داد.
ماده 41 – وظایف بازرس به شرح ذیل است:
-
بررسی کلیه اسناد و اوراق مالی و تهیه گزارش برای اطلاع مجمع عمومی.
-
مطالعه گزارش سالانه هیات مدیره اعم از مالی و غیر مالی و تهیه گزارش عملکرد برای اطلاع مجمع عمومی.
-
گزارش هر گونه تخلف هیات مدیره از مفاد اساسنامه به مجمع عمومی.
-
اضهار نظر کتبی درباره صحت صورت دارایی، عملکرد و مطالب و اطلاعاتی که هیات مدیره و مدیران در اختیار مجمع عمومی گذاشته اند.
-
سایر وظایفی که اساسنامه و قوانین و مقررات موضوعه به عهده بازرس قرار داده است.
تبصره: بازرس می تواند بدون داشتن حق رأی در جلسات هیات مدیره شرکت نماید.
ماده 42 – بازرس می تواند در هر موقع هر گونه رسیدگی و بازرسی لازم را انجام داده و اسناد و مدارک و اطلاعات مربوط بهموسسه را مطالبه کرده وزسیدگی قرار دهد.
ماده 43 – مسئولیت بازرسی در مقابل مؤسسه و اشخاص ثالث طبق مقررات ماده 154 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت می باشد.
ماده 44 – حق الزحمه بازرس را مجمع عمومی عادی تعیین می کند و تا اتخاذ تصمیم مجدد به همان میزان باقی خواهد ماند.
ماده 45 – بازرس نمی تواند در معاملاتی که با مؤسسه یا به حساب مؤسسه انجام می گیرد بطور مستقیم یا غیر مستقیم ذی نفع شود.
سال مالی و حساب های مؤسسه
ماده 46 – سال مالی مؤسسهاز روز اول فروردین هر سال آغاز می شود و تا آخر اسفند همان سال به پایان می رسد . اولین سال مالی مؤسسه از تاریخ تأسیس تا آخر اسفند ماه همان سال می باشد.
ماده 47 – هیات مدیره باید لااقل شش ماه یکبار خلاصه صورت دارایی و قروض مؤسسه را تنظیم کرده به بازرس بدهد.
ماده 48 - هیات مدیره مؤسسه باید پس از هر سال مالی صورت دارایی و دیون مؤسسه را در پایان سال و همچنین ترازنامه و حساب عملکرد سود و زیان مؤسسه را به ضمیمه گزارشی درباره فعالیت و وضع عموم مؤسسه طی سال مالی مزبور تنظیم کند. اسناد مذکور در این ماده باید اقلاً بیست روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع همومی عادی سالانه در اختیار بازرس گذاشته شوند تا پس از رسیدگی با گزارش بازرس به مجمع عمومی تقدیم گردند.
ماده 49 – ارزیابی دارایی های مؤسسه طبق موازین و اصول صحیح حسابداری به عمل خواهد آمد. در ترازنامه باید استهلاک و انوخته های لازم در نظر گرفته شود و لو آن که پس از وضع استهلاک و اندوخته ها سود قابل تقسیم باقی نماند یا کافی نباشد. پایین آمدن ارزش دارایی ثابت خواه در نتیجه استعمال خواه بر اثر تغییرات فنی و خواه به علل فنی دیگر باید در استهلاک سرمایه منظور گردد.
تبصره: تعهداتی که مؤسسه آن را تضمین کرده است باید با قید مبلغ در ذیل ترازنامه آورده شوند.
ماده 50 – ترازنامه هر سال مالی باید حداکثر ظرف مدت 4 ماه پس از انقضای سال مالی مؤسسه برای تصویب به مجمع عمومی تقدیم گردد.
ماده 51 – تصویب ترازنامه از طرف مجمع عمومی برای هیات مدیره به منزله مفاصا حساب آن سال مالی خواهد بود.
انحلال و تصفیه
ماده 52 – مؤسسه در موارد منعکس در ماده 199 لغایت 202 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت منحل می شود.
ماده 53 – در صورتیکه مجمع عمومی فوق العاده مؤسسه را منحل نماید ضمن تعیین مدیر تصفیه و آدرس محل تصفیه صورت جلسه انحلال را ظرف مدت 5 روز از تاریخ تشکیل مجمع عمومی به اداره ثبت شرکت ها ارسال تا پس از ثبت در روزنامه رسمی آگهی شود.
ماده54 – در صورت انحلال مؤسسه، مجمع عمومی فوق العاده حداقل 3 نفر را به عنوان هیات تصفیه انتخاب می کنند. هیات تصفیه از بین خود یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه انتخاب می نماید.
موارد متفرقه
ماده 55 – در مورد مسائلی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است طبق مقررات لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت و سایر قوانین کشور عمل خواهد شد.
ماده 56 – این اساسنامه در56 ماده و13 تبصره در جلسه مورخ ........ به امضاء کلیه اعضاء رسیده و ذیل تمام صفات آن امضاء شده است.